De Hartenluisteraar

Elke bijdrage helpt ons om het verhaal van Ellie te vertellen en om indirect anderen te helpen.

“Wie vertelt mijn verhaal door?”

Dit was het laatste gesprek tussen Ellie en haar goede vriendin op de zaterdag voordat Ellie kwam te overlijden. Ellie had een aangeboren hartafwijking en had vanaf 6-jarige leeftijd een pacemaker om haar hart te ondersteunen. Haar hele leven liep zij ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Dan weer voor een controle, dan weer voor een kleine ingreep of een operatie. 

Ellie haalde alles uit het leven. Haar afwijking kon haar niet stoppen om haar droom achterna te gaan: doktersassistente worden. Ze heeft altijd een speciale interesse in het hart gehad en heeft jarenlang op de afdeling Cardiologie gewerkt in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Die interesse bleek ook de redding van haar man. Met haar hoofd op zijn borst hoorde Ellie een klein ruisje. Met haar stethoscoop kon zij dit bevestigen en haar man doorverwijzen naar de specialist. De diagnose was een lekkende hartklep. Ellie heeft zijn leven gered.

Op vrijdag 25 maart 2022 is Ellie op 38-jarige leeftijd overleden aan endocarditis. In 2012 was ze hier ook voor opgenomen en heeft ze zich hier doorheen gevochten. In 2022 was het zeer agressief en binnen een heel kort tijdsbestek was Ellie er niet meer. Haar vraag die zaterdag “Wie vertelt mijn verhaal door?” kwam dan ook hard bij ons binnen. 

Stichting Pace Makers - Help mee

Met haar hoofd op de borst van haar man, hoorde Ellie een klein ruisje. Met haar stethoscoop kon zij dit bevestigen en haar man doorverwijzen naar de specialist. De diagnose was een lekkende hartklep.

Ellie heeft zijn leven gered.

Stichting Pace Makers - Help mee

De Hartenluisteraar

Om het verhaal van Ellie door te vertellen, willen wij haar verhaal in boekvorm uitbrengen: ‘De Hartenluisteraar’. De opbrengsten van het boek worden volledig gebruikt om verder onderzoek naar endocarditis te financieren.

Elke bijdrage helpt ons om het verhaal van Ellie te vertellen én om indirect anderen te helpen, te zorgen dat andere families hetzelfde leed kan worden bespaard. Haar verhaal vertellen helpt ons ook om Ellie niet te vergeten. Het gemis van een dochter, vrouw, zus en goede vriendin valt ons zwaar. Ellie ontbreekt aan ons.

Help jij mee om het verhaal van Ellie door te vertellen en dit boek te realiseren?